Spätný lízing od 1. 1. 2024 vo väzbe na zákon o DPH - Jašurková, Katarína
Veľmi dôležitá zmena s účinnosťou od 1. 1. 2024 vo väzbe na daň z pridanej hodnoty je spätný lízing. Nejde o zmenu zákona, ale o zmenu v posúdení spätného lízingu a zosúladenia s posudzovaním v rámci Európskej únie. Podnikatelia, ktorí chcú riešiť svoju finančnú solventnosť spätným lízingom, musia vedieť, že spätný lízing sa od roku 2024 posudzuje inak, ako tomu bolo do konca roka 2023.