Asymmetric Effects of Local and Global Variables on Domestic Food Prices in China: An Evidence From Quantile on Quantile Regression Technique - Hussain Chang, Bisharat
Existujúci výskum skúma vplyv globálnych a národných premenných na miestne ceny potravín. Táto štúdia dopĺňa súčasný výskum skúmaním takéhoto vplyvu v rôznych kvantiloch, frekvenciách a časových obdobiach. S využitím údajov od januára 2004 do júna 2021 náš výskum zahŕňa šesť globálnych faktorov a tri domáce faktory ako vysvetľujúce premenné. Okrem toho táto štúdia využíva špičkové ekonometrické techniky, ako je Quantile-on-Quantile Regression (QQR), Wavelet Coherence (WC) a Grangerova kauzalita v kvantiloch (GCQ). Podobne tento výskum využíva metódu kvantilnej regresie (QR) na posúdenie robustnosti výsledkov. Výsledky založené na technike GCQ naznačujú, že asociácia medzi premennými existuje pri väčšine kvantilov, s výnimkou najnižších a stredných kvantilov pre všetky premenné.