Innovations and Marketing Management of Family Businesses: Results of Empirical Study - Mura, Ladislav, 1979-
Počas pandémie a hospodárskej krízy sú obchodné jednotky pod neustálym tlakom a čelia mnohým výzvam pri hľadaní riešení. Rodinné podniky tvoria významný segment podnikateľského sektora. Hospodárska súťaž a súčasná kríza nútia podniky nájsť riešenia pre udržateľné podnikanie. Rodinné podniky si postupne upevňujú svoju pozíciu v podnikateľskom prostredí najmä zavádzaním osobného prístupu k zákazníkovi (prozákaznícka orientácia) a inovatívnosti činnosti. Koncept inovatívneho marketingu (INMARK) predstavuje pre podniky príležitosť etablovať sa na trhu úspešnejšie ako ich konkurenti. Možnosť uplatňovania konceptu INMARK v segmente malých a stredných podnikov rodinného typu ako inovatívnej formy marketingového manažmentu v čase krízy.