Identification of Slovak Tourists' Attitudes Towards Digitalization for Circular Economy and Waste Management - Kubíková, Ľubomíra, 1996-
Výskumná práca skúma perspektívy vybranej skupiny slovenských turistov o tom, ako digitalizácia poháňa postupy obehového hospodárstva a podporuje efektívne odpadové hospodárstvo v cestovnom ruchu. Štúdia zahŕňa údaje od 103 účastníkov, ktorí vyjadrili svoje názory na koncepty udržateľnosti, ako je digitalizácia, inovácie, obehové hospodárstvo a odpadové hospodárstvo v cestovnom ruchu, pomocou 5-bodovej Likertovej stupnice. Hlavným cieľom výskumu je pochopiť pocity a postoje k integrácii digitalizácie a inovácií pre udržateľné postupy v sektore cestovného ruchu. Zistenia odhaľujú rozdiely v postojoch medzi respondentmi.