Vysporiadanie rozdielov z ročného zúčtovania poistného u zamestnanca - Valterová, Ivana
Obdobne ako v predchádzajúcich rokoch, aj v roku 2024 vykonajú zdravotné poisťovne ročné zúčtovanie poistného na verejné zdravotné poistenie svojim poistencom a to za rok 2023. V rámci ročného zúčtovania sa vypočíta poistné zo skutočných príjmov poistenca za celý rok. Vypočítané poistné sa porovná so zaplatenými preddavkami, ak boli platené. Výsledkom porovnania môže byť preplatok na poistnom alebo nedoplatok. Po vykonanom ročnom zúčtovaní poistného a vysporiadaní rozdielov z tohto zúčtovania je potrebné premietnuť nedoplatky z tohto ročného zúčtovania do základu dane z príjmov a zdaniť preplatky. Aké sú postupy pri daňovom vysporiadaní rozdielov z ročného zúčtovania u zamestnancov?