Factors and circumstances affecting the business performance of firms based on new technologies - Slávik, Štefan, 1955-
Firmy založené na nových technológiách (NTBF) vymýšľajú, vyvíjajú a komercializujú originálne technológie, ktorých výskum, vývoj a komerčný úspech sú veľmi neisté a riskantné. Ich rast je zdĺhavý a často nedostatočný, no rastové očakávania investorov sú vysoké. Cieľom štúdie je určiť faktory a okolnosti, ktoré ovplyvňujú rast firiem založených na nových technológiách. Zdrojom poznatkov je osobná skúsenosť z riadeného rozhovoru so zriaďovateľom, ktorá je zaznamenaná v dotazníku. Výskumná vzorka zahŕňa 67 NTBF podnikajúcich na Slovensku.