Silicon Strains: Mastering Managerial Decisions in a Challenging Tech Landscape - Bolek, Vladimír, 1988-
V dynamickom prostredí organizačného manažmentu efektívne vedenie uprostred kríz závisí od hlbokého pochopenia manažérskych úloh a rozhodovacích procesov. Článok, inšpirovaný vplyvným rámcom Henryho Mintzberga a založený na Teórii poľa Kurta Lewina, predstavuje metodický prístup prispôsobený na zlepšenie schopností manažérskeho rozhodovania. Prístup autorov využíva mnohostrannú stratégiu, ktorá kombinuje naratívnu a kontextovú analýzu rolí, plánovanie založené na scenároch, reflexívnu prax a syntézu teórie a praxe. Integráciou Mintzbergových teoretických poznatkov so skutočnými manažérskymi skúsenosťami článok poskytuje dobrý rámec na pochopenie a zlepšenie rozhodovania a vedenia v súčasných organizačných prostrediach. Článok rozširuje teoretické poznatky a praktické odborné znalosti, ktoré vybavia manažérov k tomu, aby sa s väčšou istotou a agilitou dokázali orientovať v zložitosti moderného organizačného života.