The Effectiveness of Teaching Geoinformation Systems in Higher Education - Karelhan, Nursaule
V školstve je veľmi dôležité skvalitniť vyučovanie predmetov v oblasti prírodných vied. Je to jedna z najdôležitejších podmienok prípravy mladých ľudí na moderné technológie. V tomto smere si príprava odborne spôsobilého odborníka na vysokých školách vyžaduje aktualizáciu obsahu disciplíny v súlade s trhom práce. V súčasnosti sa geografické informačné systémy (GIS) intenzívne využívajú vo všetkých odvetviach každodenného života. Popredné štáty považujú rozvoj GIS súvisiacich s touto oblasťou za jednu z najdôležitejších štátnych záležitostí. Článok rozoberá koncepciu geoinformačných systémov, možnosti vo vzdelávacom priestore, ako aj črty ich aplikácie v modernom vzdelávacom procese. GIS zohráva kľúčovú úlohu pri zlepšovaní kvality vzdelávania tým, že umožňuje študentom a učiteľom využívať priestorové údaje na skúmanie, analýzu a vizualizáciu informácií.