Strategy for the Development of Electromobility and its Impact on the National Economy of the Slovak Republic - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Nástup elektromobility spôsobuje evolučné zmeny v automobilovom priemysle, ktoré súvisia s nástupom nových technológií. Ústredným prvkom takéhoto dopravného systému sú elektromobily, doplnené o nabíjaciu infraštruktúru, vhodné informačné technológie a legislatívu. Význam elektromobility vo svete dlhodobo rastie a viaceré krajiny pripravujú národné politiky, ktoré zvažujú alternatívne pohony, realizujú sa pilotné projekty, elektromobilita sa integruje do dopravných stratégií. Stratégia rozvoja elektromobility a jej vplyv na národné hospodárstvo SR mapuje situáciu elektromobility vo vybraných krajinách Európskej únie, analyzuje odporúčania vyplývajúce zo strategických dokumentov Európskej únie a navrhuje politiku podpory elektromobility v r. Slovensko.