Impact of Cohesion Funds on Convergence Club's Economic Growth - Oleš, Tomáš, 1996-
Empirický odhad vplyvu európskych štrukturálnych a investičných fondov (EŠIF) na hospodársky rast v európskych regiónoch. Naratív článku je založený na hypotéze konvergenčného klubu. V tomto kontexte je implementovaný test, ktorí vytvorili Phillips a Sul, aby sa klasifikovali európske regióny do endogénne identifikovaných konvergenčných klubov, ktoré majú tendenciu konvergovať k rôznym rovnovážnym stavom.