Na vlnách evropského větru se bojuje s cenami i čínskou konkurencí - Sedláček, Karel
Rozvoj veternej energie na mori sa dostáva do popredia v USA aj v EÚ. Projekty veternej energie na mori si však vyžadujú značnú štátnu podporu a rozvoj siete. Navyše bez ochrany pred čínskou konkurenciou môžu byť európski výrobcovia technológií veternej energie vytlačení z trhu, čo dokazuje výber čínskeho dodávateľa v nedávno ohlásenom projekte veternej energie na mori Waterkant.