Konec tranzitní dohody o dodávkách plynu, konec Ukrajiny jako tranzitní velmoci? - Halfarová, Hana
Napriek trvajúcemu rusko-ukrajinskému konfliktu stále prúdi ruský plyn cez územia Ukrajiny do Európy, aj keď v ombedzenej miere. To sa avšak koncom tohoto roku pravdepodobne zmení. Vyprší totiž platnosť tranzitnej dohody medzi Ruskom a Ukrajinou a jej predĺženie alebo obnova sa dlhodobo javí ako nereálna. Ako veľmi je ukrajinský tranzit dôležitý? Aké sú možné alternatívy ruského plynu?