Konsolidácia verejných financií ovplyvní aj ceny potravín
V septembri sa diskutovali dve zásadné úpravy, ktoré ovplyvnia ceny potravín a nápojov. Daň zo sladených nealkoholických nápojov je schválená a začne platiť od 1. januára 2025. V rámci konsolidácie verejných financií legislatívci avizovali aj zvýšenie DPH na potraviny.