The Path to Net - Zero Company Through Long Term Goals - How to Avoid Greenwashing - Chomová, Katarína, 1983-
Cieľom Európskej únie je byť do roku 2050 klimaticky neutrálna – hospodárstvo s nulovými čistými emisiami skleníkových plynov. Na splnenie tohto prechodu na udržateľnosť sa podniky čoraz viac zaväzujú k ambicióznym prísľubom udržateľnosti a vydávajú plány udržateľnosti, aby dosiahli ciele v nasledujúcich 20 až 30 rokoch. Zaviazať sa k týmto ambicióznym cieľom je jedna vec, ale dosiahnuť ich je úplne iná vec. V tomto článku mapujeme dlhodobé ciele a definujeme hlavné problémy s nastavením, motiváciou a nástrojmi na dosiahnutie čistej nuly bez akejkoľvek formy greenwashingu.