Slovakia’s Public Debt - the Greek Path? - Pčolinská, Lenka
Článok sa zameriava na analýzu verejných financií SR v kontexte verejného dlhu. Zároveň obsahuje prehľad empirickej literatúry o zadlženosti a spôsobu riadenia dlhu Slovenska a EÚ. Popisuje aktuálny stav verejného dlhu, deficitu a dlhodobej udržateľnosti SR. Diskutuje sa aj o názoroch rôznych ekonómov na to, či sa verejné financie vyvíjajú podľa "gréckeho" scenára. Hlavným cieľom je poskytnúť empirický základ pre hodnotenie pravdivosti týchto naratívov porovnaním vývoja ukazovateľov dlhodobej udržateľnosti verejných financií na Slovensku a v Grécku.