¿Somos lo que escuchamos? Un análisis multimodal de la cultura hispana a través del videoclip - Sánchez Vizcaíno, María Carmen, 1982-
Štúdia analyzuje, ako je španielska a hispánsko-americká kultúra zastúpená v hudobných videách. Tiež sa snaží určiť, či by hudobné video bolo vhodným nástrojom pre prácu s kultúrnym obsahom v triede s vyučujúcim španielskym jazykom. Na tento účel bola vykonaná multimodálna analýza korpusu obsahujúceho 47 najčastejšie prehrávaných španielskych hudobných videí. Výsledky zdôrazňujú, že videá majú tendenciu zobrazovať danú kultúru prostredníctvom voľnočasových aktivít svojich ľudí a svojím spôsobom života jasne vymedzujú aj sociálne vrstvy.