Je pre podnik účasť v klastrovej organizácií prínosná? Aktuálna úroveň financovania a možnosti zvýšenia podpory klastrov na SR - Šlampiaková, Lea, 1992-
Klastre majú nepochybný vplyv na konkurencieschopnosť podnikov. Podľa OECD problémom malých firiem nie je ich veľkosť, ale izolácia. Preto sa spoločnosti spájajú lokálne, aby rástli globálne.