The Occurrence of Black and White in Economic Spanish and English - Spišiaková, Mária, 1973-
Príspevok sa zaoberá lexikálnymi jednotkami (slová, výrazy, ustálené konštrukcie, spojenia, slovné spojenia, príslovia) so zložkou farieb čierna a biela v ich štruktúre, ktoré sa používajú v ekonomickom jazyku, t. j. jazyku používanom v oblastiach podnikania. , financie, bankovníctvo, obchod a iné aspekty ekonomiky. Primárne sa zameriava na význam týchto lexikálnych jednotiek a následne porovnáva a dáva do kontrastu ich konotácie, aby overil, či sa symbolika farieb čiernej a bielej (negatívnej alebo pozitívnej) odráža aj v ekonomickom jazyku. Osobitná pozornosť sa venuje sémantickému rozšíreniu a používaniu týchto jednotiek pomenovania španielskymi a anglicky hovoriacimi osobami. Zvolený prístup predpokladá, že rozdiely vo význame a používaní týchto konštrukcií vyplývajú z kultúrnych rozdielov medzi krajinami, kde sa hovorí po španielsky alebo anglicky.