Determinants of the Demand for Fruits and Vegetables: Preferences by age and Gender in Europe - Hošková, Elena
Ovocie a zelenina tvoria základ výživy obyvateľstva. Okrem základných determinantov, akými sú trhové ceny a spotrebiteľský príjem, ovplyvňujú spotrebiteľský dopyt aj ďalšie faktory. Cieľom tohto príspevku je zistiť, ako vek a pohlavie spotrebiteľov ovplyvňujú dopyt po ovocí a zelenine v rôznych európskych krajinách. Dopyt po ovocí a zelenine je v tomto príspevku chápaný prostredníctvom preferencií populácie v konzumácii ovocia a zeleniny, tj podielu populácie, ktorá uprednostňuje konzumáciu ovocia a zeleniny päť a viackrát denne.