Digital Economy and Rural Household Resilience: Evidence from China - Xu, Jianghong
Zvyšovanie odolnosti vidieckych domácností voči vplyvom rizík a formovanie ich trvalej sily napriek skromnému rozsahu má v súčasnosti prvoradý význam pre množstvo rozvojových krajín vrátane Číny. Táto štúdia využíva mikroúdaje čínskeho prieskumu dynamiky pracovnej sily (CLDS), po prvýkrát systematicky meria index odolnosti vidieckych domácností, analyzuje vplyv digitálnej ekonomiky na odolnosť vidieckych domácností a rozoberá skupinové rozdiely a mechanizmus. akcie. Zistili sme, že od roku 2012 do roku 2018 mal index odolnosti čínskych vidieckych domácností výrazné rozdiely v čase a priestore a najdôležitejšími ukazovateľmi ovplyvňujúcimi index odolnosti vidieckych domácností bol dedinský trh, šľachtická pomoc, ekonomická organizácia a príjem z kolektívnej prevádzky.