Spoločné príjmy manželov - zdaňovanie - Kolembus, Anton
Vlastnícke právo manželov k veciam, ktoré nadobudli manželia počas trvania manželstva, je upravené osobitnou formou - formou bezpodielového spoluvlastníctva manželov (BSM). V súlade so znením § 143 Občianskeho zákonníka v BSM je všetko, čo môže byť predmetom vlastníctva a čo nadobudol niektorý z manželov za trvania manželstva. Do BSM tak patria najmä príjmy vyplývajúce z pracovnoprávnych vzťahov, príjmy vyplývajúce zo sociálneho poistenia, z kapitálového majetku i ostatné príjmy. Príjmy z podnikania taktiež patria do BSM, pokiaľ nedošlo k zrušeniu BSM súdom počas jeho trvania.