Evropský zatýkací rozkaz – minulost, přítomnost a budoucnost
Európsky zatýkací rozkaz (EZR) ako trestnoprávny nástroj, ktorý je založený na prezumpcii vzájomnej dôvery medzi členskými štátmi a zároveň kľúčové východisko zásady vzájomného uznávania. Riešenie kľúčovej otázky, či sa bude EZR ignorovať z dôvodu rizika nerešpektovania základných ľudských práv a slobôd. Opis minulého, súčasného a budúceho stavu EZR. Polemika nad potrebou reformácie EZR.