Farm Size and Greenhouse Gas Emission: Do Large Farms in China Produce more Emissions? - Zhao, Zhe
Farmy sú kľúčom k poľnohospodárskemu pokroku a zníženiu emisií uhlíka. Pochopenie vplyvu veľkosti farmy na emisie je nevyhnutné pre ekologické poľnohospodárstvo. Naša štúdia použila ekonometrický model s inštrumentálnymi úpravami premenných na preskúmanie vplyvu veľkosti farmy na emisie skleníkových plynov, pričom odhalila vzťah v tvare obráteného U. Zistenia odhalili, že emisie sa zvyšovali s veľkosťou farmy až do maxima a potom klesali.