Position of Slovak Universities in International Rankings - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Ranking univerzít sa vo všeobecnosti považuje za užitočný nástroj na porovnávanie akademických a výskumných výsledkov vysokých škôl. Univerzity tradične ašpirujú na dosiahnutie želaného postavenia, čo je znakom ich kvality. Na druhej strane, konštrukcia mnohých rankingov je predmetom kritiky, najmä kvôli potenciálnemu riziku ich manipulácie. Prehľad o postavení slovenských univerzít vo vybraných medzinárodných rankingoch univerzít z hľadiska pozície najvýkonnejších univerzít.