Importance of Postgraduate Education in V4 Countries - Szaryszová, Petra, 1984-
Postgraduálne odborné vzdelávanie zohráva vo vzdelávacích systémoch krajín Vyšehradskej štvorky (V4) čoraz významnejšiu úlohu. Slúži nielen na dosiahnutie vyššej akademickej kvalifikácie, ale poskytuje aj platformu na rozvoj základných odborných zručností potrebných na rýchlo sa rozvíjajúcom trhu práce. V posledných rokoch sa čoraz viac venuje pozornosť tomu, ako umelá inteligencia (AI) a technologický pokrok ovplyvňujú kvalitu a smerovanie vzdelávania. Skúmanie významu postgraduálneho vzdelávania v krajinách V4 a hodnotenie vplyvu technológií a AI na jeho budúci rozvoj.