Pracovné voľno z dôvodu povodní a nepriaznivého počasia - Gášpárová, Eva
Počas trvania pracovného pomeru môžu nastať situácie, v ktorých sa zamestnanec nemôže dostaviť do práce, situácie a skutočnosti, ktoré zamestnancovi bránia vo výkone práce alebo znemožňujú zamestnávateľovi prideľovať zamestnancovi prácu. Zákonník práce pre tieto situácie a skutočnosti používa pojem prekážky v práci.