Vysielanie zamestnancov do zahraničia - Mičudová, Tatiana
Medzi základné charakteristické znaky vyslania zamestnanca patria najmä obmedzený časový interval vyslania zamestnanca, zamestnanec cestuje do členského štátu EÚ so zámerom vykonávania prác v zmysle poskytovania služieb svojho zamestnávateľa v prospech zahraničného prijímateľa služby, so zamestnancom sa uzatvára dohoda o vyslaní a vyslanému zamestnancovi sa upravujú pracovné podmienky podľa práva členského štátu EÚ, na ktorého územie je vyslaný.