Aplikačné problémy ohľadne dohody o skončení pracovného pomeru - Mičudová, Tatiana
Zákonník práce umožňuje skončenie pracovného pomeru okrem iného aj dohodou. Úprava v zákone je však stručná a v praxi sa vyskytuje mnoho problémov napr. pri uvedení dôvodov skončenia alebo pri určení dňa skončenia pracovného pomeru. Pozrieme sa aj na niekoľko príkladov z aplikačnej praxe v rozhodnutiach súdov pri riešení rôznych situácií.