Education as One of the Targets of the Europe 2020 Strategy and the 2030 Agenda for Sustainable Development - Maťašová, Jana, 1999-
Zaoberanie sa problematikou vzdelávania v členských krajinách Európskej únie v kontexte stratégie Európa 2020 a Agendy 2030 pre udržateľný rozvoj. Komparácia vývoja miery predčasne ukončeného vzdelávania, odbornej prípravy a podielu osôb s ukončeným terciárnym vzdelaním na celkovom počte osôb vo veku 30 až 34 rokov v Európskej únii (so zameraním predovšetkým na krajiny V4) a identifikovanie rozdielov medzi mužmi a ženami v sledovanej oblasti.