Hungary - Pavlíková, Žaneta, 1973-
Stredná Európa, vrátane krajín Vyšehradskej štvorky, z ktorých mnohé sú susedmi Ukrajiny sa môžu cítiť ohrozené, je to nepochybne najviac postihnutý región. Hoci sú členmi NATO, ktoré im ponúka určitú ochranu, ohrozenie pred Ruskom je bezprostrednejšie, ako kedykoľvek predtým. Je to čiastočne kvôli tvrdeniam prezidenta Putina o týchto štátoch, novým vlnám migrantov a hrozbou pre energetickú bezpečnosť Európy. Boli to krajiny Poľsko, Slovensko a Maďarsko, kam prišli tisíce ukrajinských vojnových utečencov.