France - Rizeková, Iveta, 1961-
8. februára 2022 odletel Emmanuel Macron z Moskvy do Kyjeva informovať ukrajinského prezidenta o výsledku jeho rozhovoru s Vladimírom Putinom. Oznámil to po dlhom čase francúzsky prezident o napätej výmene názorov a ruský prezident sľúbil, že Rusko bude dodržiavať dohody a nespôsobí eskaláciu. O dva týždne neskôr ruské tanky vtrhli na Ukrajinu a vyvolali najvýznamnejší konflikt v Európe od druhej svetovej vojny.