The Most Frequent Metaphors Used in Political Speeches of Presidents´ Candidates Donald Trump and Kamala Harris - Strelinger, Ján, 1964-
V práci je potrebné analyzovať najčastejšie metafory používané Donaldom Trumpom a Kamalou Harrisovou vo svojich politických prejavoch počas stretnutí s ich podporovateľmi a potenciálnymi voličmi a v politických debatách a dueloch v televízii a iných médiách. Aplikovaním metafor v politických diskurzoch môžu politici urobiť abstraktné pojmy špecifickými a živými, aby ich bolo možné pochopiť, čo je pre nich výhodnejšie pri formovaní ich predstáv, propagácii svojich politík a sprostredkovaní svojej politickej stratégie.