Daňová bonus v praxi v roku 2024 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Podmienky uplatňovania daňového bonusu na dieťa v kontexte daňového priznania podľa novely zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. na roky 2023 a 2024. V pripade, že oprávnenej osobe na využitie maximálnej sumy daňového bonusu nepostačuje základ dane z aktívnych príjmov, môže tento základ navýšiť o základ dane druhej oprávnenej osoby žijúcej v spoločnej domácnosti. Špecifické postupy pre daňových nerezidentov a povinnosti spojené s preukazovaním potrebných údajov.