Konsolidačný balíček - Jurišová, Simona
Dňa 3. októbra 2024 bol vládou Slovenskej republiky schválený balíček opatrení na konsolidáciu verejných financií, tzv. konsolidačný balíček. Zmeny sa budú týkať výšky dane z príjmov u podnikateľských subjektov, daňového bonusu na deti, sadzieb DPH a taktiež pribudne úplne nová daň, a to daň z finančných transakcií, ktorá sa označuje aj ako transakčná daň.