Determinants of Human Capital Development and Macroeconomic Freedoms: DEA Modelling - Yehorova, Yuliia, 1978-
Štúdia identifikuje krajiny s mechanizmami, ktoré najefektívnejšie zabezpečia, aby sa straty ľudského kapitálu nestali prekážkou posilňovania makroekonomických slobôd. Štúdia je založená na hypotéze, že zníženie absencie v práci z dôvodu osobných zdravotných problémov, nezamestnanosti a úmrtnosti vedie k zvýšeniu úrovne šiestich základných makroekonomických slobôd: podnikania, práce, obchodu, investícií, menovej a finančnej slobody.