Educational Reforms and Healthcare Competitiveness through DataDriven Analysis - Artiukhov, Artem, 1983-
Otázka, ako vzdelávacie reformy ovplyvňujú konkurencieschopnosť zdravotníctva, najmä pokiaľ ide o vzdelávanie lekárov. Primárnym cieľom štúdie je preskúmať prepojenie medzi zlepšením vzdelávacieho systému a kvalitou lekárskej starostlivosti. Výskumná hypotéza potvrdzuje silnú súvislosť medzi vzdelávacími zmenami a nárastom kvality zdravotnej starostlivosti. Najdôležitejšími témami sú podľa štúdie zdravotná gramotnosť, zdravotné rozdiely a medicínske vzdelávanie. Od týchto oblastí závisí zlepšenie konkurencieschopnosti zdravotnej starostlivosti.