Účtovanie nepeňažného vkladu obce do obchodnej spoločnosti - Majorová, Miriam
Základné imanie obchodnej spoločnosti podľa zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z. n. p. predstavuje peňažné vyjadrenie súhrnu peňažných aj nepeňažných vkladov všetkých spoločníkov do spoločnosti. Výška základného imania sa zapisuje do obchodného registra. Nepeňažným vkladom môže byť len majetok, ktorého hospodárska hodnota sa dá určiť.