Matričný úrad, jeho práva a povinnosti - Kašiar, Ján
Matričné úrady vo svojej činnosti, okrem úloh vyplývajúcich zo zákona týkajúcich sa štátnej evidencie, plnia aj ostatné úlohy. V mieste svojej pôsobnosti pre občanov a iné subjekty osvedčujú na rôznych listinách pravosť podpisov a osvedčujú pravosť listín, ktoré slúžia pre právne a iné úkony. Príslušnosť matričných úradov. Matričné zápisy.