Banzhafov ukazovateľ a Shapleyho-Shubikov ukazovateľ po voľbách 2023 na Slovensku - Čičková, Zuzana, 1978-
Volebné hry sú časťou koaličných hier, ktoré vo svojej podstate skúma teória hier. Motiváciou je najmä analýza parlamentných systémov a odhad sily jednotlivých parlamentných strán, pretože samotný ukazovateľ počtu kresiel v parlamente nie je postačujúci a dôležité je zistiť potenciál strany pre vytvorenie víťaznej koalície.