Cvetovaja kartina mira v kontekste russko-slovackogo jazykovogo prostranstva - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Článok je venovaný analýze a komparácii symbolických významov hlavných farieb v rámci slovanského (rusko-slovenského) jazykového priestoru. Účelom článku je identifikovať podobnosti a rozdiely v sekundárnej sémantike farebných termínov v dvoch blízko príbuzných jazykoch, poukázať na kultúrne spoločné črty a črty realizované v metaforách, frazeologických jednotkách a prirovnaniach. Dvojjazyčný aspekt štúdie má aj didaktický význam: materiál prezentovaný v práci je dôležitý pri výučbe slovanských jazykov pre iné slovanské publikum.