The Impact of the Covid-19 Pandemic on Air Transportation in the Conditions of Slovak Market - Smetanová, Petra, 1999-
Identifikácia vplyvu pandémie COVID-19 na leteckú dopravu v podmienkach slovenského trhu, s dôrazom na postcovidové obdobie, na základe výsledkov letového monitoringu prevádzkovaného z Letiska M. R. Štefánika v rokoch 2020-2023. Kľúčovou použitou metódou bolo monitorovanie letov, ktoré sa vykonávalo s cieľom získať údaje potrebné na analýzu letov a identifikáciu ponuky charterových letov. Výsledky ukazujú, že pandémia ovplyvnila nepravidelnú leteckú dopravu prísnejšie ako pravidelnú leteckú dopravu. Vplyv kríz cestovného ruchu na letectvo.