The Impact of Financial Literacy on the Choice of Distribution Channel Among Young People in the Slovak Republic - Slobodník, Branislav, 1997-
U mladých ľudí s nižšou úrovňou finančnej gramotnosti je väčšia pravdepodobnosť, že budú mať ťažkosti pri prijímaní finančných rozhodnutí a výbere najvhodnejšieho finančného produktu. Skúmanie vplyvu finančnej gramotnosti pri výbere distribučného kanála medzi mladými ľuďmi na Slovensku. Štúdia sa zameriava na výber distribučných kanálov pre finančné produkty pri zmene ceny finančného produktu. Výsledky ukazujú, že jednotlivci s nižšou úrovňou finančnej gramotnosti častejšie využívajú priamy nákup ako online distribučné kanály a nástroje AI. U mladých ľudí s vyššou úrovňou finančnej gramotnosti je menej pravdepodobné, že budú používať nástroje AI, ako sú robo-poradcovia a chatboti. Zlepšovanie finančnej gramotnosti mladých ľudí je mimoriadne dôležité, pretože má zásadný vplyv na ich budúce finančné blaho.