Il colore rosso nelle espressioni italiane e slovacche - Smoleňová, Elena, 1974-
Skúmanie prítomnosti konotácií a používanie talianskych a slovenských lexikálnych jednotiek, ktoré obsahujú chrononymum "červená". Porovnanie, rozbor, identifikácia paralel a rozdielov vo významoch lexikálnych jednotiek týchto dvoch jazykov.