Liečba post-Covid syndrómu v kúpeľoch - príležitosť pre kúpeľný cestovný ruch - Kubičková, Viera, 1970-
V dôsledku pandémie sa naskytli príležitosti aj pre kúpele, a to v možnosti ponuky nových liečebných balíčkov na post-Covid syndróm. Na Slovensku sa v roku 2021 liečilo na tento syndróm v kúpeľoch 1535 pacientov, v roku 2022 tento počet klesol na 1134 pacientov. Veľa ľudí malo problémy najmä s dýchacími, kardiovaskulárnymi, neurologickými a pohybovými ťažkosťami. Vďaka tomu mnohé kúpele (na Slovensku aj v zahraničí) začali ponúkať balíčky zamerané len na liečbu postCovid syndrómu, ktoré sme následne porovnávali. Zistili sme, že kým na Slovensku sa kúpele zameriavajú najmä na liečbu fyzických problémov, celostné liečebné balíčky sú veľmi