Prognózovanie dôchodkových dávok tretieho piliera na Slovensku - Horváthová, Martina, 1998-
Článok sa zaoberá prognózovaním rôznych scenárov pri vyplácaní dôchodkových dávok tretieho piliera na Slovensku, ktorý je dôležitou súčasťou dôchodkového systému. Tretí pilier predstavuje dobrovoľné doplnkové dôchodkové sporenie, ktorého cieľom je zvýšiť životnú úroveň sporiteľov v starobe. Keďže veľa klientov dôchodkových spoločností nemá prehľad o tom, čo výpis z osobného dôchodkového účtu sporiteľa obsahuje a nie je im jasné, ako je výsledná hodnota prognózy vývoja ich účtu kalkulovaná, vytvorili sme detailný rozbor údajov vstupujúcich do výpočtu prognózy a aj samotnú prognózu vývoja finančných prostriedkov na účte sporiteľa. V článku sme tiež objasnili právnu úpravu tohoto výpočtu.