Vplyv dvoch predpokladov aktuárskej bázy na pripoistenie invalidity - Krčová, Ingrid, 1969-
Príspevok pojednáva o invalidite, definícii, formách a rôznych pohľadoch na jej prejavy. Ďalej je popísaný medicínsky, ekonomický, sociologický a právny pohľad a tiež vnímanie stavu invalidity z pohľadu svetových organizácii a Slovenskej republiky. V praktickej časti je ocenené pripoistenie invalidity, ako jedna z foriem finančného krytia jedinca. Pro oceňovaní je rozobratý vplyv dvoch predpokladov aktuárskej bázy, pravdepodobnosti a úrokovej miery, na výšku jednorazového, resp. bežného poistného.