Detection of Fake News Using a Machine Learning Approach - Janková, Zuzana
Obrovský vzostup umelej inteligencie a používanie Chat GPT umožňuje bezprecedentne rýchle šírenie rôznych správ. Zásadným problémom súčasnosti je šírenie nepravdivých, neoverených správ a informácií známych ako fake news. Táto veľká výzva moderného sveta spôsobuje zámernú manipuláciu verejnej mienky, môže prispieť k strate hodnoty na akciovom trhu a predstavuje mnohé riziká na globálnej úrovni. Na detekciu falošných správ sa používa dataset obsahujúci textové správy zo sociálnej platformy X.