Critical National Infrastructure: Legal Framework Governing Production and Distribution of Foodstuffs in Slovakia - Pakšiová, Renáta, 1974-
Potravinársky sektor ako dôležitá súčasť kritickej národnej infraštruktúry Slovenska, ktorá je nevyhnutná pre národnú bezpečnosť a verejné blaho. Skúmanie právneho rámca, ktorým sa riadi kritická národná infraštruktúra na Slovensku, so zameraním sa najmä na výrobu a distribúciu potravín. Analýza kľúčových právnych predpisov vrátane zákona č. 45/2011 Z. z. o kritickej infraštruktúre, zákona č. 152/1995 Z. z. o potravinách a zosúladenie s legislatívou Európskej únie vo svetle pripravovanej transpozície Smernice o odolnosti kritických subjektov (Directive on the Resilience of Critical Entities) do slovenského práva.