Auswirkungen der Mehrsprachigkeit auf die Identitätsbildung - Helmová, Milena, 1954-
V posledných desaťročiach viac ako kedykoľvek predtým v odborných kruhoch a diskurzoch intenzívne rezonuje téma plurilingvizmu v kontexte kultúry a identity. Plurilingvizmus je jednou z tém, ktorou sa zaoberali vedci viacerých vedných disciplín (napríklad lingvistika, sociológia, psychológia, pedagogika, kulturológia a štúdiá). V skutočnosti je táto problematika ešte aktuálnejšia, pretože sa priamo týka všetkých vekových skupín a profesií. Rôznorodosť jazykov je špecifická pre Európu.