Porovnanie zmien v riziku chudoby na Slovensku a v Poľsku v krízovom období po roku 2019 - Šoltés, Erik, 1974-
Snaha odhaliť rozdiely v dopadoch krízového obdobia po roku 2019, ktoré bolo a stále je spôsobené pandémiou ochorenia COVID-19, vojnou na Ukrajine, energetickou krízou a infláciou, na príjmovú chudobu na Slovensku a v Poľsku. Základné porovnanie logitových modelov pre roky 2019 a 2022 pre Poľsko a Slovensko. Porovnanie zmien pravdepodobnosti rizika príjmovej chudoby (AROP) medzi rokmi 2019 a 2022 v Poľsku a na Slovensku.